SLIS - Sveriges Linflygares Intressefrämjande av Stunt

Föreningen för stuntflygare

Snobben Cup del 1 2024

2024-06-01

Snobben Cup del 1 bjöd på ett väder med högsommartemperaturer och svaga vindar. I de två första omgångarna var vindarna både svaga och växlande i riktning. Till den tredje omgången hade de ökat något och var lite mer stabila. Efterhand började åskmoln närma sig och det hördes en hel del knallar på avstånd. Dock kom det aldrig in över fältet.

I F2B tog Staffan Ekström 1:a platsen följd av Michael Palm och Christian Johansson. Anders Hellsén hade lite motorproblem och lyckades in få till några kompletta resultat.

I semistunt tog nykommlingen Ulf Palm (bror till Michael Palm) hem 1:a platsen. Med stabil flygning och ett komplett program var han helt ohotad trots ett missöde med roderstötstången i sista flygningen. Blir hem till bygglokalen för reperation. Ulf är dock inte helt ny med linkontroll. Tillsammans med sin bror lärde han sig flyga i yngre ålder. Nykommling var också Hugo Nordberg från Kungsbacka. Med endast ett fåtal flygningar ställde han upp i sin första tävling. Kul med lite nya ansikten på tävlingarna.


Bilder...